Achter de schermen bij het HOFtheater

HOFtheater - Achter de schermen

(groep 5/6)

 Als je naar een voorstelling gaat, kom je de theaterzaal binnen, ga je zitten op een zachte rode stoel, geniet je van een mooie voorstelling en drink je misschien na afloop een drankje in de foyer. Maar hoe zit het als je in het theater werkt? Wat moet je dan allemaal doen. Of nog spannender, hoe zit het als je een artiest bent! Waar kleed je je dan om? Hoe is het om op zo’n groot podium te staan? De kinderen krijgen een rondleiding door het nieuwe HOFtheater en
maken kennis met de verschillende kanten van het theater. Ze krijgen de kans om zelf de knoppen van het licht en geluid te bedienen en veel vragen te stellen.


‘Kid’s got Talent’

Voorafgaand aan het bezoek aan het HOFtheater wordt er in de klas een talentenjacht georganiseerd, genaamd 'Kids got Talent". Hieraan kunnen kinderen in groepjes aan meedoen. Een jury (bijvoorbeeld docenten of kinderen uit een andere klas) bepaalt welk groepje de winnaar is.

In het HOFtheater krijgen de kinderen tijdens een korte rondleiding te zien wat er allemaal gedaan wordt in het theater. Vervolgens mogen ze zich verder verdiepen in het onderdeel van hun eigen keuze (bijv. techniek of horeca) en gaat ze daarin aan 'het werk' om zo met de hele klas een echt optreden in het HOFtheater te verzorgen. De winnaar van Kids got Talent mag dan optreden. 


Informatie

• In het HOFtheater Raalte 
• max 25 leerlingen
• 75 minuten
• Woensdag of donderdag
• In 2015/2016 mag iedere basisschool uit de gemeente Raalte gratis met 1 groep 5 of 6 één van deze twee lessen doen. Normaal is de prijs € 100,00 


Contact

HOFinSalland
Mirjam Borger
mirjamborger@hoftheater.nl
0572-361361

HOF Verhuur

Zalen Programma
Vormgeving & Webdevelopment: JDI internet professionals