HOFeducatie

In de gemeente Raalte is HOFeducatie actief betrokken bij cultuureducatie. Hierbij gaat het om kunst en cultuur voor leerlingen uit het basisonderwijs en naschoolse opvang. HOFeducatie verbindt en creëert actieve betrokkenheid.

HOFeducatie informeert leerlingen uit het basisonderwijs en naschoolse opvang over kunst en cultuur in de gemeente Raalte. We willen onderwijs en cultuur met elkaar verbinden en actieve betrokkenheid creëren. In dit kader ontvangen basisscholen regelmatig een nieuwsbrief met cultureel nieuws en krijgen leraren een overzicht van alle lokale culturele workshops en projecten via de Cultuurklapper. Mirjam Borger, combinatiefunctionaris Cultuur, probeert zo de kunst- en cultuurdeelname van kinderen en  jongeren uit de gemeente Raalte een extra impuls te geven.

 

Om scholen te helpen cultuureducatie een vaste plek te geven binnen het curriculum van de school, biedt HOFeducatie deskundigheidsbevordering aan. Ook coördineert en stimuleert HOFeducatie de ontwikkeling van doorlopende leerlijnen op het gebied van cultuur. Onlangs is de Leerlijn Erfgoededucatie Raalte gepresenteerd, deze leerlijn is beschikbaar voor alle scholen uit de gemeente Raalte.

HOFeducatie heeft ook aandacht voor de talentontwikkeling van jongeren, door kinderen en jongeren attent te maken op culturele activiteiten en te stimuleren deel te nemen. In het kader hiervan organiseert HOFeducatie ieder voorjaar 'Kennis maken met cultuur'. Onder deze noemer worden verschillende workshops en lessenseries buitenschools aangeboden, om zo kinderen te stimuleren actief deel te nemen aan cultuur.

 

Contact

Mirjam Borger

Combinatiefunctionaris Cultuur
E-mail: mirjamborger@hoftheater.nl
Tel: 0572 361 361

HOF Verhuur

Zalen Programma
Vormgeving & Webdevelopment: JDI internet professionals