Bathmense Kunstmarkt Kunst, optredens en muziek

Bathmense Kunstmarkt

Kunst, optredens en muziek

De 29e Bathmense Kunstmarkt staat solide in de steigers!


Bathmense kunstmarkt populair

Ruim 80 kunstenaars komen dit jaar weer naar Bathmen met een verrassende variëteit aan kunstwerken. Vanaf begin dit jaar hebben ruim 150 kunstenaars uit het hele land om een plek op de Bathmense kunstmarkt gevraagd. Om de kunstmarkt zowel voor de kunstenaars zelf als voor het bezoekende publiek aantrekkelijk te houden, streeft de organisatie ernaar ieder jaar voor ongeveer aan 30-35% nieuw talent een podium te bieden. Ook dit jaar is dat weer goed gelukt waarmee er in bijna alle kunstdisciplines een mooie balans is tussen “goede bekenden” en “nieuw talent”.
 

Variëteit in kunstdisciplines

Onder de meer dan 10 verschillende kunstdisciplines zijn er sculpturen van brons, staal, hout en keramiek. Er is fotografie, textiel, papierkunst en glaswerk. Er zijn schilderijen, sieraden en mozaïeken. Kortom: er is weer een enorme variëteit in het aanbod van kunstwerken. Dat geldt overigens eveneens voor zowel de afmetingen ervan als van de gevraagde prijzen. Ook de kleine portemonnee kan hier een grote slag slaan.

 

Kunst voor en door kinderen

Voor de jeugd zijn er dit jaar twee activiteiten. Naast de ‘grote bellenblazer’ Bart Durand, die samen met kinderen meters grote “bellen voor magie en lol” blaast, kunnen jongens en meisjes ook zelf kunstzinnig aan de slag. Christine Oldemaat uit Raalte is er met haar bedrijf Inbetween Colours. In haar kraam kunnen kinderen zelf onder begeleiding een prachtig klein mozaïek-sieraad maken en meenemen tegen een kleine vergoeding van € 5,-- voor materiaalkosten. Dat is inclusief een glaasje ranja en wat klein snoepgoed voor de concentratie.


Optredens en muziek

Anders dan voorgaande jaren zijn er dit jaar zowel muziekoptredens op de Brink (in de muziekkoepel) en vanuit het Carillon door Jan Achterkamp in de Dorpskerk, als ook in het Cultuurhuus Braakhekke. De Bathmense Muziekkring verzorgt in de grote zaal van het Cultuurhuus een drietal bijzondere optredens van (1) het Blokfluitensemble o.l.v. Coert Bremmers, van (2) het Duo (Marloes Kalma – zang en Siebren Zijlstra – gitaar) en van (3) Vocaal ensemble Maat 16. Vanuit de muziekkoepel op de Brink kunt u genieten van optredens van ‘Jacky’s Men’ en van ‘Uit Balance’ beide onder leiding van Jacqueline Heijse, gevolgd door optredens van de Big Band Apeldoorn.


Bathmense middenstand

De Bathmense middenstand draagt de kunstmarkt een warm hart toe. Ruim 30 bedrijven en enkele particulieren in en om Bathmen maken deze 29e kunstmarkt mogelijk. Kunstmarkt-coördinator Wendela Aspeslagh is hen daar enorm erkentelijk voor: “Feit is dat de kunstmarkt een groot, geïnteresseerd en niet onbemiddeld publiek trekt. Het is fijn om te kunnen constateren dat ook onze middenstand daar baat bij heeft.”

 

www.kunstmarktbathmen.nl 

Terug naar het overzicht
zaterdag 02 september 2017
10.00 uur
Kunst

Extra's

HOF Verhuur

Programma Zalen
Vormgeving & Webdevelopment: JDI internet professionals